اتصالات نرده استیل, اتصالات نرده

همه چیز درباره نرده استیل

اتصالات نرده استیل

استیل از جمله فلزاتی است که کاربردهای مختلفی دارد، یکی از کاربردهای آن استفاده در ساخت نرده استیل است که علاوه بر زیبایی در ایمن کردن پله‌ها و بالکن نقش بسزایی دارد. نرده استیل به دلیل مقاوم بودن به خوردگی جایگزین آهن و چوب شده است و در لوله‌هایی با سایزهای مختلف و اتصالات مناسب ساخته می‌شود که در این مقاله به معرفی کامل نرده استیل می‌پردازیم با ما تا پایان این مطلب همراه شوید.

تاریخچه پیدایش نرده استیل

در گذشته به نرده طارمی یا تارمی می‌گفتند این نرده‌ها ترکیبی از ستون‌های عمودی و یک هند ریل هستند نحوه ساخت بدین صورت بود که هند ریل به صورت افقی بر روی ستون‌ها قرار می‌گرفت.

از قدیم الایام از نرده‌ها به عنوان جان‌پناه استفاده می‌شد و بیشترین متریال استفاده شده در نرده‌ها چوب بود؛ زیرا به‌راحتی تراشیده می‌شدند و برای نصب آنها نیازمند تجربه و حرفه خاصی نبودند.

چوب در طبیعت به وفور یافت می‌شد و نیز انواع مختلفی داشتند و نبوغ بشر برای ساخت نرده‌های تراس و پله‌ها بسیار شکوفا بود.

نرده‌های قدیمی به دلیل کمبود امکانات بسیار سست و شکننده بودند و از تکیه دادن به آن‌ها باید خودداری کرد. معمولاً چوب‌ها در گذر زمان دچار خوردگی می‌شدند و مقاومت خود را از دست می‌دادند. علاوه بر چوب سایر مصالح سازه نرده ازجمله آهن نیز دچار زنگ‌زدگی می‌شدند.

امروزه برای نصب نرده‌ها به عنوان جان‌پناه پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌اند، متریال مصرفی در ساخت نرده تغییر کرده است و بیشتر به سمت مصالحی که طول عمر بیشتر دارند پیش رفته‌اند و همچنین برای ساخت نرده‌ها باید از استانداردهای معماری بهره گرفت.

طراحان و معماران برای ساخت نرده‌ها طراحی خاصی دارند. شکل نرده‌های پله از استاندارد (۱۸۰۶۵  DIN پله‌های ساختمان) در آلمان تنظیم شده است  که نرده‌هایی که بیش از سه پله است باید نرده داشته باشند که نحوه ساخت نرده در قوانین ساختمانی ایالتی و در مقررات پیشگیری از حوادث (UVV) تنظیم شده است.

یکی از متریال های کاربردی در ساخت نرده‌ها استیل است. استیل نوعی آلیاژ آهن است که طی فرایندی به فلز زنگ‌نزن تبدیل شده است که به نسبت آهن سبک‌تر و بسیار مقاوم در برابر خوردگی است. نرده استیل در گذشته از روش‌های پیچیده و پر هزینه ساخته می‌شد که امروزه با پیشرفت نوع آوری‌ها نوع نصب نرده استیل متفاوت شده است که بسیار راحت و مقرون به‌صرفه است.

نرده استیل مانند سایر مصالح ساختمانی با کیفیت‌های مختلفی ساخته می‌شود که نوع آلیاژ استیل و ضخیم و یا نازک بودن اتصالات  بر مقاومت و کیفیت نرده استیل اثر می‌گذارد.

نرده استیل چیست؟

نرده استیل همان‌طور که گفته شد از جنس فلز استیل است. استیل نسبت خوردگی و زنگ‌زدگی بسیار مقاوم است و بابت همین ویژگی‌ها در ساخت نرده استیل و حفاظ‌های بانکی و همچنین تراس و بالکن‌ها استفاده می شود.

از استیل برای مناطق مرطوب ازجمله استخرها نیز استفاده می‌شود، آهن به دلیل زنگ زدن در فضای آزاد و نیز وزن بالا در ساخت نردها باعث شده استیل را جایگزین کنند. استیل از نظر آلیاژ کاربردی در نرده استیل به دو دسته تقسیم می‌شود: استیل ۲۰۱ که ۱۶ درصد کروم دارد و بیشتر در مکان‌های سرپوشیده به دور از رطوبت مانند نرده راه‌پله ساختمان‌ها کاربرد دارد.

این آلیاژ اگر در فضای خارج از ساختمان و در هوای آزاد قرار بگیرد زنگ می‌زنند و دچار خوردگی می‌شود.

استیل آلیاژ ۳۰۴ با ۱۸ درصد کروم که جز آلیاژ زنگ‌نزن است که اگر در فضای خارج از ساختمان در معرض رطوبت قرار بگیرند مقاوم هستند و طول عمر بیشتری نسبت به نرده های ۲۰۱ دارند.

نرده‌های استیل با مدل‌های مختلف نصب می‌شود از جمله نرده سه خط که ارتفاع پایه‌ها ۷۵ سانتی است و لوله با سایز ۱۶ به صورت گارد محافظی روی پایه‌ها نصب می‌شود، عنوان نرده سه خط بابت نصب سه خط گارد حفاظی است.

اگر ارتفاع پایه‌ها افزایش پیدا کند تعداد خط‌ها نیز افزایش می یابد نرده ۴ خط ارتفاع پایه‌ها ۸۵ سانت و ۴ خط حفاظی روی پایه نصب می‌شود، برای نصب نرده استیل نیازمند اتصالات خاص استیل با سایزهای مختلفی است.

نرده استیل با سایر متریال‌ها از جمله شیشه، کابل فلزی، چوب و آلومینیوم تلفیق می‌شود و فضای زیبا و مقاومی را ایجاد می‌کند. راه‌پله‌ها و بالکن‌هایی که انحنا دارند می‌توان نرده مارپیچی نصب کرد.

از نرده استیل برای مکان‌هایی از جمله بانک‌ها، بیمارستان‌ها، نمایشگاه‌ها، مکان‌های عمومی، ساختمان‌های مسکونی و اداری استفاده می‌شود. نرده استیل به دلیل تعمیر و نگهداری در سال‌های طولانی باعث شده مصارف مختلفی داشته باشد. نرده استیل با توجه به سلیقه مشتری و  محیط اجرا بسیار متنوع است و فضای مورد نظر بسیار زیبا و امن می‌کند.

نرده استیل نسبت به سایر نرده‌ها از محبوبیت بیشتری برخوردار است؛ زیرا در مقایسه با سایر نرده‌ها نصب راحت‌تر و سریع‌تری دارد و جایگزین مناسبی برای نرده‌های فلزی است؛ زیرا نرده‌های آهنی علاوه بر وزن بالا باید رنگ‌آمیزی شوند و از رنگ‌های پوششی برای جلوگیری از زنگ‌زدگی استفاده کنند در صورتی که نصب نرده‌های استیل توسط یک‌سری از اتصالات ها پیچ و پرچ می‌شود و نیازی به جوشکاری‌های حرفه‌ای نیست.

آموزش نحوه نصب نرده استیل

نرده استیل دارای سه سایز لوله می باشد که هر سایز دهانه لوله ۵۱، ۵ سانتی‌متر و یک میل است که به لوله ۵۱ معروف است و برای هند ریل نرده استیل استفاده می‌شود. این لوله دارای ضخامت‌های ۰٫۵، ۰٫۵۵، ۰٫۶ میلیمتر است که این ضخامت با چشم قابل تشخیص نیست و باید با کولیس اندازه گیری شود.

البته لوله‌ها با سایزهای بیشتر نیز در بازار وجود دارد؛ ولی به‌صورت معمول این سایزها برای نرده استیل مقرون به صرفه است؛ زیرا هرچه ضخامت لوله‌ها بیشتر شود، وزن لوله‌ها بیشتر و به تبع قیمت آن نیز افزایش می یابد.

برای ساخت نرده‌های استیل پیچ باید لوله هندریل خم بخورد و فقط لوله‌ها با ضخامت بالا قابلیت خم شدن دارند؛ زیرا اگر ضخامت لوله کم باشد لوله در مرحله خم شدن در دستگاه له می‌شود.

لوله ۳۸ برای پایه‌ها استفاده می‌شود، منظور از لوله ۳۸ لوله‌ای که قطر لوله ۳ سانت و ۸ میلیمتر باشد. پایه به طور معمول برای ساخت نرده‌های ۳ خط ۷۵ سانتی‌متر و برای نرده‌های ۴ خط ۸۵ سانتی‌متر برش می‌خورند.

منظور از خط در نرده استیل، نصب لوله ۱۶ بر روی پایه‌ها است که به عنوان گارد حفاظی به وسیله حلقه‌ها برروی پایه‌ها قرار می‌گیرند، لوله ۱۶ لوله‌ای است که دارای قطر یک‌سانتی متر و ۶ میلیمتر است.

یکی از مهم‌ترین عملی که در استحکام نرده استیل دخالت مستقیم دارد میل‌ترانس و چسب سنگ است. میل‌ترانس میله با سایز ده تمام رزوه است که به صورت مشکی (روغن کاری شده) و آبکاری شده با ارتفاع ۹۰ سانتی و ۱۱۰ سانتی در بازار وجود دارد و پس از سوراخ کردن پله با چسب سنگ به صورت عمودی نصب می‌شود.  

میل‌ترانس‌های آبکاری شده در محیط‌های مرطوب زنگ نمی‌زنند، میل‌ترانس‌های سیاه روغن‌کاری شده بهتر است در هنگام نصب آن قسمتی که با چسب در گیر می‌شود با دستمال پاک کنند تا میل‌ترانس با زمین به خوبی پیوند بخورد و محکم شود.

چسب سنگ‌های تاریخ مصرف گذشته و نامرغوب باعث شل شدن نرده‌های می‌شود در واقع چسب سنگ و میل‌ترانس فونداسیون نرده استیل را می‌سازد.

عامل دیگری که در استحکام نرده استیل بسیار مهم است وجود استارت یا شاه نرده یا شروع کننده نرده است. استارت همان لوله ۵۱ با میل‌ترانس ۱۱۰ سانتی تا ارتفاع یک متر در ابتدا یا هر گردن نرده قرار می‌گیرد علاوه بر مقاوم کردن نرده نقش زیبایی دارند؛ زیرا وجود گوی‌های استیل یا شیشه‌ای زیبایی منحصر به فردی به محیط می‌بخشد.

پایه‌های نرده استیل تنوع بسیار زیادی دارند و از متریال‌های مختلفی ازجمله چوب، پلکسی، پلاستیکی و حتی شیشه‌ای می‌سازند و از آنها با توجه به فضای نصب نرده استفاده می‌کند.

پایه با اتصال ۵ تیکه به نام چاک‌دار به هند ریل وصل می‌شود و برای زیبایی پایه‌های نرده، پایه توسط نعلبکی  برروی پله قرار می‌گیرد.

به طور کلی برای نصب لوله‌ها پروفیل‌ها در محیط‌های مختلف در نرده‌های استیل از یکسری اتصالات استفاده می‌شود؛ مانند انواع زانوها، درپوش‌ها، نعلبکی‌ها، دیوارکوب‌ها و غیره

انتخاب نوع یراق آلات نرده استیل در محکم شدن و کیفیت نرده استیل نقش مهمی ایفا می‌کند این یراق را از لحاظ آلیاژ موجود در بازار استیل دو نوع است که شامل  یراق با آلیاژ ۲۰۱ و یراق با آلیاژ ۳۰۴ است که آلیاژ ۳۰۴ مرغوبیت و کیفیت بهتری دارند.

یکی از مهم‌ترین عامل در کیفیت اتصالات نرده استیل ضخامت آنها است که تولید کنندگان آنها را با یک شکل و یک فرم ولی با ضخامت‌های مختلف تولید می‌کنند که هرچه ضخامت اتصالات بیشتر باشد استحکام نرده‌ها بیشتر خواهد بود.

متراژ نرده استیل چگونه محاسبه می‌شود؟

متراژ نرده استیل بر حسب متر طول هست و هر اندازه هندریل باشد ملاک محاسبه است در واقع پس از پایان کار متر بر روی هندریل حرکت می‌دهند و اندازه متراژ نره محاسبه می‌شود و همچنین استارت نرده‌ها یا همان پایه ابتدایی نرده نیز جز متراژ نرده محاسبه می‌شود.

عوامل مؤثر بر قیمت نرده استیل

  • نوع آلیاژ لوله ۲۰۱ یا ۳۰۴
  • ضخامت لوله
  • تعداد گاردهای حفاظی لوله

قیمت تمام شده نرده به عوامل مختلفی از جمله آلیاژ لوله‌ها اتصالات نرده بستگی دارد، اگر آلیاژ لوله‌ها جز ۲۰۱ باشند نسبت به ۳۰۴ ارزان‌تر خواهد بود. ضخامت لوله‌ها با قیمت لوله رابطه مستقیمی دارند که هرچه ضخامت لوله بیشتر باشد قیمت لوله بیشتر خواهد بود در نتیجه قیمت نرده نیز افزایش خواهد یافت. عامل دیگر به تعداد گاردهای حفاظی لوله ۱۶ است که هر چه تعداد خط‌ها افزایش پیدا کند قیمت نهایی نیز تغییر خواهد کرد.

مقایسه نرده استیل با نرده آلومینیومی

جدیدترین را حل برای پایان دادن به معایب نرده‌های آهنی وجود عدم ثبات در برابر عوامل جوی و نیاز به رنگ آمیزی سالیانه و مراقبت مدام در برابر جلوگیری در پوسیدگی در ساختمان است.

امروزه نرده‌های استیل و آلومینیومی جایگزین این نرده‌های آهنی شده است؛ ولی باید دقت کنیم که در چه شرایط آب‌وهوایی استیل یا آلومینیوم را انتخاب کنیم نرده استیل و آلومینیوم رقیب هم هستند؛ اما هر کدام از آنها خصوصیاتی دارند که می‌توان به آن اشاره کرد.

نرده استیل از لحاظ جلوه ظاهری جذاب‌تر و با درخشش بیشتری نمایان می‌شود؛ اما آلومینیوم تنوع بیشتری در رنگ دارند و بهترین مزیت آن این است که به هیچ عنوان تغییر رنگ نمی‌دهند. نرده استیل ۳۰۴ در مقابل مواد شوینده اسیدی و آب‌وهوای که رطوبت اسیدی دارند بسیار آسیب‌پذیر است و معمولاً در چنین آب و هوایی توصیه می‌شود که از نرده‌های آلومینیومی استفاده می‌شود.

آلومینیوم در مقابل حرارت بالا پایداری ندارند و در حرارت ۸۰ درجه سانتی‌گراد تغییر فرم می‌دهند جنس آلومینیوم به دلیل نرم بودم در برابر خط‌وخش مقاومت کمتری دارند در صورتی که استیل مقاومت بالاتری در مقابل ضربه و حرارت دارد.

مزایا استفاده از نرده استیل

  • ضد زنگ و ضد خش بودن
  • زیبایی چشم نواز به علت براق و آیینه‌ای بودن استیل
  • استحکام بسیار بالا
  • عدم نیاز به رنگ زدن
  • عدم کهنگی به مرور زمان
  • سهولت در پاکیزگی به علت سطح صاف و صیقلی
  • مقاوم در مقابل تابش نور خورشید، گرما، سرما، باران بدون تغییر رنگ و فرم
  • سهولت در نصب و ساخت نسب به سایر سازه‌ها
  • قابلیت فرم‌پذیری در اشکال و طرح‌ها مختلف
  • برخورداری از طرح‌ها و مدل‌های گوناگون
  • قابل سفارش بودن در رنگ‌های متنوع

خدمات نرده استیل با گروه مهندسی زیگورات

گروه مهندسی زیگورات با سه دهه تجربه در دکوراسیون داخلی آماده ارائه خدمات طراحی دکوراسیون داخلی با استفاده از نرده های استیل به مشتریان عزیز می باشد.

چنانچه دوست دارید اطلاعات بیشتری درباره یرق آلات نرده استیل کسب کنید و به صورت عملی از داده های فوق در دکوراسیون خود استفاده کنید؛ کارشناسان گروه مهندسی زیگورات در انتخاب بهترین‌ها به شما کمک و مشاوره خواهند داد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نرده استیل و یرق آلات آن می توانید با شماره تلفن دفتر: ۰۸۳۳۸۳۶۹۵۷۰ و یا موبایل ۰۹۱۰۴۷۰۷۴۵۵ با ما در تماس باشید تا مشاوره رایگان دریافت نمایید.

گروه مهندسی دکوراسیون زیگورات آماده ارائه ساخت انواع نرده استیل با آلیاژهای مختلف است. زیگورات علاوه بر فروش لوله و اتصالات نرده استیل به عنوان گروه متخصص برای نصب نرده‌ها به شما کمک کند و نرده‌های ایمن و با دوام بالا و قابل اعتماد برای شما بسازد برای خرید و نصب نرده‌ها با گروه مهندسی زیگورات تماس بگیرید.

جمع بندی مقاله و کلام پایانی

در این مقاله به بررسی یرق آلات نرده استیل از صفر تا صد پرداختیم تا اطلاعات کاملی درباره پیدایش نرده استیل، مزایا و کاربردهای آن در اختیار شما عزیزان قرار گیرد و در صورت برون سپاری پروژه نرده استیل خود می توانید با کارشناسان گروه مهندسی زیگورات در ارتباط باشید تا در اسرع وقت مشاوره لازم درباره نرده استیل به متقاضیان عزیز ارائه گردد.

در پایان خوشحال خواهیم شد نظرات و سوالات ارزشمند خود را در قسمت نظرات با ما و دیگر دوستانتان به اشتراک بگذارید شاد و پیروز باشید.

سؤالات متداول

سوال: هزینه خرید و نصب نرده خواهد بود؟

هزینه خرید نرده باتوجه به متراژ پروژه، پیچیدگی طرح و متریال مورد استفاده  متغیر است. گروه ما با توجه به اندازه پروژه و بودجه‌تان، شما را در بررسی گزینه‌ها و انتخاب بهترین‌ها یاری می‌کند

سوال: چرا ستون‌های انتهای نرده استیل (استارت) بلندتر است؟

برای نصب هندریل با توجه به زاویه پله‌ها در انتها شما به یک پایه بلندتر از پایه‌ها نیاز دارید.

سوال: آیا تمام پله‌ها نیاز به نرده دارد؟

بخش پرتگاه نرده باید نرده‌ای با حداقل ارتفاع ۸۵ سانتی نصب کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *